Atgal

Dantų atkūrimas ant keturių implantų

„All-on-4“ (dar vadinama procedūra – „Visi ant keturių“) iš esmės keičia visą gydymo eigą, sutrumpina procedūrų laiką ir mažina sąnaudas. Šis būdas leidžia išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų.

„All-on-4“ gydymas skirtas daugumą ar visus dantis praradusiems žmonėms, kuriems iki šiol buvo siūlomi išimamieji protezai. Taikant šią gydymo metodiką, vieno žandikaulio dantims atkurti sriegiami tik 4 implantai (vietoje 6–8).

Kada rekomenduojama „All-on-4“ procedūra?

Šis gydymo būdas siūlomas, kai:

  • prarasti beveik visi žandikaulio dantys, o likę netinkami protezavimui;
  • kramtymo funkcijos negalima atstatyti tiltiniais protezais ar pavieniais implantais;
  • pacientas nešioja išimamą protezą ir šis jo netenkina.

Pacientams siūlomas viso žandikaulio dantų atstatymo būdas, kai įsriegiami keturi implantai ir ant jų uždedami nauji dantys.

Kaip atliekama procedūra?

  • Pirmiausiai pacientas atvyksta konsultacijai, kurios metu įvertinama burnos ertmės būklė, aptariamos atstatymo galimybės, paciento lūkesčiai, kaina ir mokėjimo planas. Skiriamas operacijos laikas.
  • Atvykus sutartu laiku aptariama operacijos eiga, atliekamas vietinis nuskausminimas. 
  • Pirmiausiai pašalinami netinkami dantys, jei tokių yra, ir sriegiami implantai. Procedūra neskausminga, užtrunka iki dviejų valandų. Po jos skiriami antibiotikai ir operuotos vietos šaldymas. Galiausiai gydytojas nuima atspaudą protezo gamybai, kuris pagaminamas per 48 val.

Ką svarbu žinoti įsriegus implantus?

  • Operuotoje vietoje dantenos išburksta, todėl galimas gausus seilėtekis po procedūros.
  • Gali skaudėti – tokiu atveju reikia išgerti nuskausminamųjų (Ibuprofen, Dolmen, Nimesil).
  • Po 24 valandų uždedamas laikinas protezas.
  • Praėjus 10–14 dienų skiriamas vizitas, kurio metu gydytojas apžiūri operuotą vietą, išima siūlus.
  • Po šešių mėnesių, kai sugyja dantenos ir prigyja implantai, laikini protezai keičiami pastoviais.

Nors dantų protezai užtikrina estetiką ir kokybišką kramtymą, vis tiek patariama vengti itin kietų, galinčių pažeisti protezą, maisto produktų.

Prižiūrėti protezą nėra sunku, nes naudojamos tokios pačios priemonės kaip ir prieš tai – dantų šepetėlis, pasta. Taip pat kartą per metus rekomenduojama atlikti profesionalią burnos higieną, pasirodyti savo odontologui.

Klinikoje „Arinija“ šią procedūrą atlieka veido žandikaulių chirurgas, medicinos mokslų daktaras gydytojas Marijus Leketas, todėl kviečiame patikėti savo problemas profesionalams.

D.U.K.

Vyriausias amžius, kada galima implantuoti – neįvardijamas. Konsultacijos metu gydytojas vertina bendrą paciento sveikatos būklę, kartais prašoma kardiologo išvados.

Šveicariški Straumann grupės implantai pasižymi aukštais prigijimo rodikliais ir yra gaminami iš specialaus titano cirkonio lydinio, kurį žmogaus organizmas gerai toleruoja.
Retais atvejais implantas gali neprigyti dėl netinkamos burnos higienos, gausaus rūkymo, uždegimų, infekcinių susirgimų ar pablogėjusios bendros sveikatos būklės.

Straumann implantams yra suteikiama viso gyvenimo garantija (jeigu lūžtų ar kažkas kito nutiktų). Neprigijus implantui, operaciją atlikęs gydytojas užpildys dokumentus ir įmonė atsiųs kitą implantą.
Laikinam protezui suteikiama pusės metų garantija.

Gydytojai atliekantys šią procedūrą: